babeczki,
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego warto go używać podczas przygotowywania różnych posiłków. Dzięki kwasom omega-3 będziemy sprawniej funkcjonować. Nasz mózg pozwoli nam na lepsze zapamiętywanie i koncentrację, zadbamy o zdrowie naszych oczu oraz o ogólną odporność organizmu. To jedne z najważniejszych zalet płynących ze spożywania produktów zawierających kwasy omega-3. Każdy z nas powinien więc włączyć do swojej diety potrawy przygotowywane z olejem rzepakowym.
Składniki na 8 babeczek:

Babeczki jabłkowe z olejem rzepakowym
Dzisiaj przepis na smakowite babeczki jabłkowe bez jajek, za to z olejem rzepakowym.
Czego potrzebujemy, by przygotować babeczki?
Składniki na 8 babeczek:
- 2 jabłka
- łyżeczka cynamonu
- szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- mleko ok. 1/3 szklanki
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 2 łyżki cukru
Przygotowanie:
Dodajemy cukier, olej, sól.
3. Do powstałej masy dodajemy jabłka i wlewamy mleko, tak by
uzyskać dość gęste po wymieszaniu ciasto.
4. Nakładamy przygotowaną masę do
foremek i pieczemy około 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

0 komentarze: